Hopp til hovedinnhold
Delta!
Youtube

Sosiale medier - den nye oppdrageren?

Har egentlig sosiale medier noen betydning for sosialiseringen vår? I dag bruker flertallet av norske barn og ungdommer masse tid på diverse sosiale medier. Hvordan påvirker det dere? Jobb i par, bruk kildene og svar på de følgende spørsmålene.

1. Bruk kilden fra Ungdata. Hvor mye tid bruker norsk ungdom på sosiale medier hver dag. Er det noe overraskende i tallene, eller er de akkurat som dere forventet?

2. Youtubere er vår tids nye helter. Navn som PewDiePie eller Prebz og Dennis er ikke nødvendigvis kjent av bestemoren din, men mange under 18 vil ha full kontroll på hvem dette er. Hvilken påvirkningskraft har youtubere overfor sitt unge publikum, og har de egentlig noe ansvar for hvilke normer de formidler?

3. Hva sier Shirley Cramer om sammenhengen av bruk av sosiale medier og mental helse i artikkelen fra Nettavisen? Stemmer dette overens med inntrykket dere har fra deres omgangskrets?

4. Diskuter følgende påstander om sosiale medier:

a) Sosiale medier er like bra som "vanlig" menneskelig interaksjon.

b) Sosiale medier påvirker barn og ungdom mer enn hva skolen gjør.

c) Det er et samfunnsproblem at barn og ungdom bruker så mye tid på sosiale medier.

d) Verden ville vært enklere uten sosiale medier.

 

Kompetansemål som berøres av oppgaven:

  • definere sentrale omgrep knytte til sosialisering og bruke dei til å undersøke og diskutere trekk ved sosialiseringa av ungdom i Noreg